neděle 11. ledna 2015
Špaldové linecké kolieska
Tie najklasickejšie vianočné koláčiky môjho detstva v zdravšom šate.
Cesto
350g špaldová múka celozrnná hladko mletá
200g masla (ghee)
100g ryžový sirup z celozrnnej ryže (med)
1 žĺtok
2KL prášku z vínneho kameňa
Plnka
zohriaty domáci malinový alebo ríbezľový džem
Postup
V kastróliku si rozpustíme maslo a zmiešame s múkou, ryžovým sirupom, žĺtkom a vínnym kameňom. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. Potom z cesta postupne odkrajujeme, vaľkáme a vykrajujeme koláčiky. Upečieme na 180 stupňoch cca 7 minút (mali by zostať svetlé). Vychladnuté spájame zohriatym domácim džemom.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat