neděle 11. ledna 2015

Špaldové linecké kolieska





















Tie najklasickejšie vianočné koláčiky môjho detstva v zdravšom šate.

Cesto

350g špaldová múka celozrnná hladko mletá
200g masla (ghee)
100g ryžový sirup z celozrnnej ryže (med)
1 žĺtok
2KL prášku z vínneho kameňa

Plnka

zohriaty domáci malinový alebo ríbezľový džem

Postup 

V kastróliku si rozpustíme maslo a zmiešame s múkou, ryžovým sirupom, žĺtkom a vínnym kameňom. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. Potom z cesta postupne odkrajujeme, vaľkáme a vykrajujeme koláčiky. Upečieme na 180 stupňoch cca 7 minút (mali by zostať svetlé). Vychladnuté spájame zohriatym domácim džemom.

0 komentářů:

Okomentovat