úterý 13. ledna 2015

Pohánkový perník






















Cesto 

200g pohánková múka
100g ražná múka
100g trstinový cukor (alebo iné sladidlo)
330ml voda
33g syrovátka susena (nemusi byt)
2PL kukuričný škrob
2PL kakaa (nemusí byť)
60ml ghee (olej, kokosovy olej)
6g perníkove korenie
15g prášok z vínneho kameňa

Poleva

raw kakaové maslo
raw kakaový prášok
med

Postup 

Všetky suroviny spolu zmiešame najlepšie kuchynským mixérom. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech (tortovú formu) a pečieme cca 30 minút (treba skúšať špáratkom, ide to celkom rýchlo) na 180 stupňoch.

Rozpustíme kakaové maslo a zmixujeme s kakaovým práškom a medom. Prípadne polejeme perník rozpustenou vysoko percentnou čokoládou.

0 komentářů:

Okomentovat