úterý 13. ledna 2015

Špagetová tekvica so špenátovým pestom a cherry paradajkami



Suroviny

1 špagetová tekvica
2 veľké hrste baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
pár sušených paradajok
olivový olej
parmezán
cherry paradajky
himalájska soľ
čierne korenie


Postup

Tekvicu pozdĺžne prekrojíme, obe polovice reznou plochou položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre asi hodinu na 180 stupňov, ideálne na teplovzdušný ohrev. Upečená je vtedy, keď do nej pichneme vidličkou a je mäkká.
Zatiaľ si v kuchynskom mixéri rozmixujeme čerstvý špenát, cesnak, sušené paradajky, soľ, čierne korenie a olivový olej na pesto. Ak je moc husté, treba pridať trošku vody. Pesto môžeme prehriat na panvici spolu s cherry paradajkami, ale môžeme ho podávať aj surové.
Upečenú tekvicu zbavíme pomocou lyžice semiačok a dužiny vydlabeme vidličkou. Vzniknú nám tak tekvicové špagety, ktoré potom podávame spolu s pestom a posypeme parmezánom.

0 komentářů:

Okomentovat