pondělí 19. ledna 2015
Baklažánové curry s paradajkami a cícerom
Suroviny
2 PL ghee (olej)
2 červené cibule
2cm čersvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1,5PL madras curry prášku
1 baklažán
350g cíceru v skle (200g čistá váha - napr. Alnatura z DM)
1 šálka kuracieho vývaru (zeleninoveho)
1 menšia šálka plnotučného kokosového mlieka bez aditív (Alnatura, Rapunzel)
12 cherry rajčiniek
himalájska soľ
čierne korenie
čerstvý koriander
Postup
Cibule si nakrájame na osminky a na roztopenom ghee pečieme asi 3 minúty (strednom ohni). Pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor, opekáme asi 30 sekúnd a pridáme curry a opekáme ďalších 30 sekúnd. Potom pidáme na kocky nakrájaný baklažán, cícer, kurací vývar, kokosové mlieko a prikryté dusíme 8 minút. Potom pridáme na polovičky nakrájané cherry rajčiny a dovaríme (asi 3 minútky). Vyplneme, posolíme, okoreníme a zamiešame čerstvý koriander. Môžeme podávať s kokosovou ryžou.
Štítky:
bezlepkové,
curry,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat