úterý 13. ledna 2015

Pohánkovy makovník
























Cesto 

170g pohánkova múka
80g špaldová múka
50g mak mletý
33g syrovátka sušená nemusí byt)
100g trstinový cukor (alebo iné sladidlo)
2 PL kukuričný škrob (alebo vanilkový puding)
15g prášok z vínneho kameňa
60ml ghee
330 ml voda
šťava z 1 citróna do cesta


Poleva

citrón
med pastovaný (alebo cukor)


Postup  

Všetky suroviny spolu zmiešame, najlepšie kuchunským mixérom a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech (alebo do koláčovej či tortovej formy). Pečieme cca 30 minút (treba sledovať a skúšať špáradom) na 180 stupňoch 
Po upečení a vychladnutí poliať citrónovou polevou (ja som zmiešala pastovaný med a citrónovú šťavu).

0 komentářů:

Okomentovat