Cesto
1/2 šálky cukru (dala som z kokosových kvetov)
kakao (karob)
1KL vanilky
1KL sódy
1KL prášku z vínneho kameňa
1 vajíčko
50g ghee
1/2 šálky rastlinného mlieka (vody)
1/2 šálky vriacej vody
Fudge
10PL plnotučnej kokosovej smotany
1PL kokosového oleja
vanilka
med
1/2 šálky nepraženého kakaového prášku (karob)
Postup
Najprv zmiešame suché ingrediencie, potom zašľáhme vajíčko, ghee a mlieko a nakoniec vriacu vodu. Pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch.
10 lyžíc plnotučnej kokosovej smotany zohrejeme s 1 lyžicou kokosového oleja, prelejeme do mixéra a pridáme med, lyžičku vanilky a premixujeme. Potom vmixujeme 1/2 šálky nepraženého kakaového prášku a mixujeme. Dáme na hodinku do chladničky aj v mixériku, potom vyberieme, zase pomixujeme a natrieme na muffiny.
Kokosová smotana - konzervu kokosového mlieka (radsej v bio kvalite bez aditív, trebárs to z DM) otočíme dole hlavou a na noc dáme do chladničky. Na druhý deň otvoríme, vylejeme tekutinu a to, čo zostane v plechovke je plnotučná kokosová smotana. Da sa inak aj vyšľahať ako tá bežná šľahačková.
Najprv zmiešame suché ingrediencie, potom zašľáhme vajíčko, ghee a mlieko a nakoniec vriacu vodu. Pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch.
10 lyžíc plnotučnej kokosovej smotany zohrejeme s 1 lyžicou kokosového oleja, prelejeme do mixéra a pridáme med, lyžičku vanilky a premixujeme. Potom vmixujeme 1/2 šálky nepraženého kakaového prášku a mixujeme. Dáme na hodinku do chladničky aj v mixériku, potom vyberieme, zase pomixujeme a natrieme na muffiny.
Kokosová smotana - konzervu kokosového mlieka (radsej v bio kvalite bez aditív, trebárs to z DM) otočíme dole hlavou a na noc dáme do chladničky. Na druhý deň otvoríme, vylejeme tekutinu a to, čo zostane v plechovke je plnotučná kokosová smotana. Da sa inak aj vyšľahať ako tá bežná šľahačková.
0 komentářů:
Okomentovat