Suroviny
1,5l zeleninového alebo kuracieho vývaru (nie veľmi slaného)
250g UDON alebo ryžových rezancov
300g mrazených olúpaných surových kreviet
300g brokolicových ružičiek
60ml vody
2,5 PL svetlého misa
2 KL čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 malá thajská čili paprička
jarná cibuľka (sušená cibuľa)
jarná cibuľka (sušená cibuľa)
Postup
Vo veľkom hrnci privedieme k varu vývar a pridáme mrazené krevety a brokolicu. (Pokiaľ máme krevety čerstvé, pridáme najskôr rezance). Po minútke pridáme rezance a varíme asi 3 minúty (závisí to od typu rezancov, ktoré sme použili. Ryžovým stačia 3 minútky, ale udon treba variť asi 6 minút). Medzitým si miso a zázvor rozmiešame vo vode. Polievku stiahneme z ohňa a primiešame miso zmes. Prelejeme do misiek a ozdobíme nasekanou čili papričkou a čerstvou jarnou cibuľkou (môžeme nahradiť aj sušenou cibuľou).
0 komentářů:
Okomentovat