čtvrtek 5. února 2015
Írsky špaldový chlieb bez droždia
Suroviny
100g celozrnnej špaldovej múky
160g hladkej špaldovej múky
100g ražnej chlebovej múky
1KL himalájskej soli
1KL sódy bikarbóny
1/2KL cukru
1KL chlebového korenia (napríklad Alnatura z DM)
400g hustého bieleho jogurtu (ovčí, hollandia, domáci)
Prípadne 360g špaldovej múky (kombinácia hladkej a celozrnnej)
Postup
V mise zmiešame múky, soľ, cukor, korenie a sódu bikarbónu. Potom pridáme jogurt a NEMIESIME, iba poriadne premiešame vidličkou, kým nám vznikne lepkavá masa. Navlhčenými rukami vytvarujeme jemne bochník a ten pečieme na 190 stupňoch cca 1 hodinu v papierom vystlanej jenskej mise.
Do chlebíka môžeme pridať ľanové semienka, oriešky, tekvicové semienka, sušenú cibuľku...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat