úterý 10. února 2015
Špenátové halušky s cottage (hlavne pre deti)
Suroviny
čerstvý alebo mrazený špenát
špaldová múka (hladká alebo kombinácia hladkej a czr)
voda
cottage cheese
himalájska sol
Postup
Ak použijeme mrazený špenát, najprv ho rozmrazíme a rozmixujeme na hladkú kašu, potom pridáme múku, poriadne premiešame. Chceme dosiahnuť hustotu klasického haluškového cesta. Pre dospelých môžeme cesto dosoliť, deťom netreba, lebo cottage je dost slaný. Halušky nahádžeme do vriacej vody a varíme pokiaľ nevyplávaju na povrch. Scedíme a zmiešame s cottage-om. Pre dospelých môžeme miesto cottage použiť bryndzu, nivu rozmiešanú v smotane, či maslo a parmezán.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat