pátek 13. února 2015

Domáce ghee























Suroviny

čerstvé (bio) maslo


Postup

Maslo si nakrájame na kocky a vložíme do hrca, keď sa rozpustí tak znížime plyn a pomaly ho necháme bublinkovať. Iba sa prizeráme, maslo krásne rozvoniava a bublinkuje a v jednom momente sa na povrchu začne tvoriť hustá biela pena. Môžeme maslo občas premiešať. Pena postupne ustupuje a my môžeme vidieť ako sa postupne oddeľuje mliečna bielkovina od mliečneho tuku. Maslo si stále bublinkuje, občas ho premiešame. Táto fáza môže trvať aj 15-20 minút a v momente keď sa na povrchu začne tvoriť opäť biela bublinková pena tak máme takmer hotovo. Povaríme ešte 5 minút, odstavíme z ohňa a prelejeme do skleného pohára cez hustú gázu. Necháme vychladnúť a užívame si voňavé, krísne žlté domáce ghee, ktoré má takmer neobmedzenú trvanlivosť a skladujeme ho mimo chladničky.





0 komentářů:

Okomentovat