úterý 5. června 2018
Pavlova torta s ovocím a šľahačkou
Suroviny:
4 bielka
200g pomletého (práškového) cukru
1,5PL kukuričného škrobu
1ČL octu
štipka soli
ovocie
šľahačka
Postup:
Na jeden plát torty si vyšľaháme 4 bielka so štikou soli a postupne pridávame polmletý cukor, kukuričný škrob a ocot. Keď získame pevný lesklý sneh, obkreslíme si na papier na pečenie veľký tanier a sneh naň navrstvíme. Snažíme sa uhladiť stred. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 stupňov hodinu. Potom teplotu znižíme na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Potom rúru vypneme a necháme plát vychladnúť v rúre. Ak chceme 2 poschodovú tortu tak postup opakujeme. Pred podávaním vyšľaháme šľahačky (ja som použila 3), nanesieme na plát, posypeme ovocím, zakryjeme druhým plátom a postup zopakujeme.
Štítky:
bezlepkové
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat