úterý 5. června 2018

Najlepšia vegánska čokoládová torta


Suroviny:

POLEVA

75g kokosového oleja
40g muscovado cukru
1,5 PL kakaového prášku
60ml vody
75g tmavej čokolády (aspoň 50%)

CESTO

225g špaldovej múky
1,5 KL sódy bikarbóny
štipka soli
75g kakaového prášku

250g tmavého muscovado cukru
75g kokosového oleja
1,5 KL octu
375g vriacej vody

Postup:

Najprv si pripravíme polevu. V kastróliku zmiešame kokosový olej, cukor, kakaový prášok a vodu a privedieme k varu. Stále miešame a prisypeme čokoládu a miešame a pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Polevu necháme vychladnúť.

V jednej mise zmiešame preosiatu múku, sódu, soľ a kakaový prášok. V inej mise zmiešame cukor, kokosový olej, ocot a vriacu vodu. Miešame, pokiaľ sa všetky suroviny nespoja. Suchú zmes nasypeme do mokrej a poriadne premiešame. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme na 180stupňoch cca 25-30 minút. Necháme vychladnúť na mriežke a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.


0 komentářů:

Okomentovat