čtvrtek 9. dubna 2020

Šúľance s makom

Suroviny

500g v šupe uvarených zemiakov
200g múka hrubá (primiešam  aj czr špaldu)
1 vajíčko
štipka soli
60g maslo
mak a cukor podľa chuti
slivkový lekvár


Postup

Vopred v šupe uvarené zemiaky necháme poriadne vychladnúť, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ, vajíčko a múku a vypracujeme cesto. Z cesta formujeme valčeky o hrúbke 1cm a tie krájame na malé kúsky, z ktorých potom tvarujeme šúľance. Varíme ich v osolenej vode, kým vyplávajú na povrch. Uvarené vyberieme sitkom a prelejeme rozpusteným maslom. Servírujeme posypané mletým makom zmiešaným s trochou práškového cukru a my si vzdy este pridáme za lyžicu hustého slivkového lekváru.

0 komentářů:

Okomentovat