Suroviny
500g polohrubej múky (miešam aj czr špaldu)
20g čerstvé droždie
300ml mlieko podľa vášho výberu
20g cukru
2 vajcia
štipka soli
lekvár na plnenie
maslo na poliatie
mak a cukor na posypanie
Postup
Navážime si múku a cukor a zohrejeme mlieko. Odlejeme trochu mlieka, pridáme rozdrobené droždie, lyžičku cukru a lyžicu múky, dobre premiešame a necháme pár minút vzísť kvások. K múke pridáme vajíčka, zvyšok mlieka, cukru a vzídený kvások, Vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Poto ho rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5cm a radielkom pokrájame na štvorce. Do stredu každého štvorca pridáme za lyžičku hustého lekváru a vytvarujeme buchtičku. Prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Buchty paríme v hrnci na plátne alebo na dierkovanej podložke asi 6-8 minút. Hrniec a podložku poriadne potrieme olejom a aj kazdú buchtu, aby sa neprilepili. Vyberieme, popicháme vidličkou, aby sa nezrazili. Podávame poliate maslom a posypané makom s cukrom, alebo kakaom s cukrom.
čtvrtek 9. dubna 2020
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat