úterý 17. května 2016

Nadychana ovocna bublanina



















Suroviny 

250g polohrubej špaldovej (pšeničnej) múky (používam 150g špaldy 630 a 100g špaldy czr)
90g hnedého cukru (kto má rád sladšie nech dá viac)
1KL vanilky
4 vajíčka
1dcl mlieka (može byt rastlinné)
1dcl oleja
1 PDP



Postup

Bielka vyšľaháme s cukrom do lesklej a hustej peny. Postupne rýchlo zašľáhame žĺtka jedno po druhom, potom olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech vymastíme maslom (ghee) a vysypeme hrubou múkou a cesto doň nalejeme. Na vrch poukladáme čerstvé alebo mrazené ovocie a pečieme na 170 stupňoch asi 20-25 minút. Treba si odsledovať.

Ako variáciu môžeme časť cesta zafarbiť kakaovým práškom a pridať do cesta oriešky, kúsky čokolády a sušené ovocie a upiecť trebárs aj v bábovkovej forme :)


0 komentářů:

Okomentovat