středa 18. listopadu 2015
Jemná póriková polievka
Suroviny
3 mrkvy
1 pór
1PL Ghee (oleja)
1PL hrášky
1,5l vody (vývaru)
2 vajíčka
2PL špaldovej múky
čierne korenie
himalájska soľ
petržlenová vňať
Postup
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a chvíľku opražíme na roztopenom ghee, potpm pridáme natenko nakrájaný pór, popražíme a zalejeme horúcou vodou. Posolíme, okoreníme a varíme asi 10-15 minút. Vajíčka rozšľaháme so špaldovou múkou a štipkou soli a cez vidličku necháme stiecť do vrejúcej polievky. Povaríme 2 minútky a máme hotovo. na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat