pátek 10. června 2016

Tvarohový cheesecake




Suroviny
na tortovú formu veľkosti 17cm

40g pomleté mandle
80g pomleté celozrnné sušienky (použila som bezlepkové perníčky od bio zemanky)
50g masla

500g jemný polotučný tvaroh
160g kyslá smotana
2 vajíčka
60g cukru (medu, iného sladidla)
1PL citónová šťava
2PL škrob alebo múka (zarovnané)
1KL vanilka

ovocie na ozdobu


Postup

Najprv si pomelieme manle a sušienky, zmiešame s maslom a vniknuté jemné cesto rozotrieme na spodok tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov na 10 minút.
Medzitým si na stredných otáčkach vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou a cukrom, pridáme citrónovú šťavu, vajíčka jedno po druhom, vanilku a nakoniec škrob. Vylejeme na trochu vychladnutý rpedpečený korpus a pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 40 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a dopečieme ďaľších 10 minút. Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a cheesecake necháme pomaly vychladnúť v rúre asi 1,5 až 2 hodinky. Potom preložíme do chladničky a ideálne necháme vychladnúť cez noc. Dozdobíme čerstvým ovocím, alebo ovocným želé, ktoré si pripravíme takto : 300g ovocia podlejeme troškou vody, povaríme 5 minút, rozmixujeme alebo prelisujeme cez sitko (ak použijeme napríklad maliny ci černice), pridáme trošku sladidla a asi 1/4 sáčku agaru, povaríme asi 2 minútky, necháme vychladnúť a najeleme na cheesecake.

0 komentářů:

Okomentovat