středa 30. září 2020

Veľmi pomaly pečená kačka

 

Suroviny:

celá kačka
soľ

hlávka červenej kapusty
3 PL hnedého cukru
3 dcl červeného vína
1-2PL jablčného octu
1 cibuľa
celá rasca
1 jablko


Postup:

Kačku si vopred nasolíme, zvonka aj zvnutra a jedno jablko zbavené jadrovníka vložíme dnu. Takto nachystanú kačku vlozíme do pekáča a ten uzavrieme (buď vekom alebo alobalom) a necháme pár hodín v chladničke. Okolo 23.00hod kačku v pekáči bez daľších zásahov len vložíme do rúry a nastavíme teplotu na 80C. Pečieme takto celú noc a daľší deň okolo 8.00 zvýšime teplotu na 120C a pečieme daľšie 3-4 hodiny. Potom zlejeme masť a výpek a kačku môžeme ešte na 10 minút zapiecť na 200C, aby sa schrumkavela koža, ale možno to ani nebude potrrebné, lebo sa nám uplne rozpadne a nebude čo zapekať :)

Na kačacej masti osmahneme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme 3PL hnedého cukru a necháme skaramelizovať. Potom prilejeme 3dcl červeného vína a následne nakrájanú hlávku červenej kapusty. Pridáme rascu a soľ a dusíme až do zmäknutia, ktoré nám vyhovuje, niekto má rád kapustu chrumkavú a niekto úplne mäkkú :)

0 komentářů:

Okomentovat